Dags att sätta fart med spanten under bottenstocken. Som tidigare sagt har jag valt limmad snedlask mot de friska gamla delarna. Det spar lite jobb samt att slaget i den aktre delen är väldigt skarpt vilket har gjort en basning lite trixig. Ska testa att basa också ”bara för att”.. men det får bli något annat tillfälle.
Först oljade jag bottenstocken en första gång innan jag påbörjade arbetet med spantämnet. En lagom ekbit för båda spanten behövde hyvlas ner till 31 mm vilket är lite drygt bredden. Mycket bra att ha den lilla planhyveln i dessa lägen. Sa jag mycket bra! Förde över skrovformen på plankbit för att därefter lägga ut måtten på ämnet och såga ut. Finpassade slutligen mot bottenstocken för att få exakt passning. Styrbordssidan klar. Nästan.. lasken ska ju sågas/hyvlas ut naturligtvis innan det går att limma.