Började bearbeta det nya kölämnet som var stort och otympligt (över 2 m långt, 52 mm tjockt och drygt 300 mm som största bredd). Först mätte jag ut var de två delarna ska tas ur plankan. En del funderande för att få årsringarna rätt för att fuktrörelserna ska blir så gynnsamma (eller snarare så lite skadliga) som möjligt. Därefter delade jag upp plankan i bandsågen och grovsågade. Jag fortsatte med den mindre trekanten som ska sitta längst akterut och rikthyvlade ytan som ska limmas uppåt. Därefter spände jag fast den mot kölen och ritade av anliggningsytan. Sedan kunde jag planhyvla ämnet ner till största tjocklek i nederkant och slutligen handhyvla för exakt passform upp mot den befintliga kölen. Limytan ruggade jag upp med grovt papper. Nästa steg blir att ta upp hål för skruvförbandet samt påbörja lagning av sprickorna runt axelgenomföringen. Själva limningen kommer jag nog att genomföra i två steg. Först ”trekanten” och lusningen av sprickorna – sedan den nedre delen av kölen.