Den här dan blev det en hel del gjort. På 7 timmar hann jag:
– Ta bort halvlisten på styrbordsidan
– Ta bort resterande pluggar och borra av spikar och nitar
– Demontera övre delarna av akterspeglarna
– Demontera ramen på babordsidan
Det är svårt att borra av spikskallarna utan att skada träet. Kommer man bara lite snett så lossnar inte huvudet och man får trixa med mindre borrar för att få loss det. Överallt där det var möjligt valde jag istället att såga av spik/nit med bågfil. Lite segt (och lite nervöst faktiskt) att bara riva och riva. Nu börjar det dock dra ihop sig för lite roligare jobb med att tillverka de nya delarna. Ser fram emot det!
Slutligen gjorde jag ett nytt arbetsbord av ett gammalt robust IKEA-köksbord. Har saknat ett bra bord att kunna jobba och ha verktyg på ute i båttältet.