Fräste av anliggningsytorna mot bottenstocken och kölplankan på stävknäet till perfekt passform. Nu sitter den som en smäck med exakt rätt vinkel. Tyvärr måste jag dock justera hålen genom kölplankan lite innan det är helt klart för slutmontering.
Började sedan med ämnet till den bottenstock som stödbocken är skruvad i. En kraftig rackare som ska kunna ta en rejäl smäll vid en eventuell grundkänning. Den lilla planhyveln fick jobba stenhårt med det drygt 50 mm tjocka och (på ena sidan) närmare 150 mm breda ekvirket. Måste säga att jag är grymt imponerad av kapaciteten hos den lilla billiga Classe-hyveln. Självklart inte samma precision och styrka som hos en för 15 000, men lysande pris/prestanda skulle jag säga!
Innan lampan släcktes för kvällen hann jag också olja stävknäet och den färdiga bottenstocken en gång.