Idag fick jag besök i båttältet av Micke som jag lärt känna under renoveringskursen på Heleneborgs båtklubb. Alltid trevligt att snacka träbåt med likasinnade! Det är mycket bekvämt att ha båten hemma på tomten, alltid med full tillgång till verktyg, snickarbod o.s.v. Men ibland kan jag sakna att vara med i en klubb, den sociala biten. Som bonus levererade han också en fantastisk bit Honduras som jag köpt av honom. Drygt 40 cm bred, 235 cm lång och 44 mm tjock. Mycket svårt att få tag i. Full bredd ur stocken. Helt otroligt fin – tack för det Micke! Troligen kommer jag att lämna in den för delning på mitten och hyvling så jag får två likadana skivor. Då kan jag göra nya sittbänkar i massivt trä när jag kommer igång med inredningen.
Fortsatte kvällen med att testa passformen på akterspegelskivorna. Dom har ju varit av ett tag nu och även om båten stått pallad så händer det ju lite saker med skrovformen. Dessutom är ju alla bottenstockar i den aktre delen bortplockade. Efter massa trixande skruvade jag dit skivorna med exakt passning i stäven för att se hur väl det stämde i skarvarna mot friborden. Visserligen är inte ramverket på plats än men jag kunde konstatera att passformen var ”så där”. Stämde ganska bra på babordssidan men sämre på styrbordssidan. Kliade mig i huvudet ganska länge för att förstå varför. T.ex. stämde det inte ens bredden i överkant (mot akterdäcket) som jag inte rört? Återstår en del undersökande för att lista ut varför det misstämmer.