Kontaktytorna till de nya bottenstockarna ska ytbehandlas med zinkmönja så därför slipade jag berörda spantfack och spant som förberedelse. Spanten har glappat upp i infästningen mot sambordet vilket gör att jag kommer att byta kopparspiken mot gängad försänkt skruv i A4 (som med resten av bordläggningen jag byter). Jag har ju som sagt tidigare tvekat lite mellan å ena sidan det praktiska o andra sidan det traditionella sättet att fästa borden. I detta fall väljer jag det praktiska eftersom jag jobbar själv och nitning med kopparspik kräver att man är två. Funktionsmässigt går det på ett ut och det får minimal utseendepåverkan. Demonterade alla kopparspikar utom i de näst sista spanten som får hålla formen ett tag till.
Avslutade kvällen med att lägga på ytterligare ett lager zinkmönja på bottenstockarna.